Az ajánlási időszak lezárult
#4

Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii!

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 4. /27
  • Pontszám: 7.51
  • Szavazatszám: 262
A téma további cikkei
Fura szerzet a japán ember. Pici, sárga, ferdeszemű, tök ugyanolyannak néz ki mindegyik. De ha harcolni kell valamiért, akkor a végkimerülésig küzd. Ez a megszállottság nem csak megmentett egy kihalásra ítélt műszaki különlegességet, hanem egy zseniális sportkocsival is megajándékozta a világot.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! A Mazda RX-8-as nem csak autóként vagy látványként számít érdekességnek, hanem a sztorija is rendkívül különleges. Kezdjük rögtön a legelején. Ötvenes évek, Németország. Felix Wankel professzor, egy német mérnök-géniusz 1957-ben szabadalmaztatta a forgódugattyús motor terveit. A konstrukció lényege, hogy egy domború oldalú háromszög (azaz epitrochoid) alakú forgódugattyú pörög excentrikusan a főtengely körül, és egyszerre végzi a szívás, a sűrítés, az expanzió, és a kipufogás feladatát. Nincsenek alternáló (ide-oda) mozgást végző alkatrészek, és egy főtengelyfordulatra egy munkaütem jut (kétszer annyi, mint egy négyütemű, dugattyús motornál), így jóval kiegyensúlyozottabb járású. Résvezérléses, ezért nincs szükség vezérműre: nem kell vezérműtengelyt, szelepeket, szelephimbákat mozgatni, és úgy alapvetően sokkal kisebb a motorban mozgó tömegek mértéke, ezáltal kisebb a tehetetlenségük is, így könnyebben pörög fel, és nagyon jól érzi magát a magasabb fordulatszám-tartományokban is. Alig hihető, hogy földi halandó képes volt ilyen zseniális konstrukciót kigondolni, de hát - amint látszik - mégis összejött.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! Rögtön rá is bukott minden valamirevaló járműgyártó, a legtöbbjük azonnal meg is vette a szabadalmat. Elsőnek az NSU dobott piacra sorozatgyártású Wankel-motoros autót (Ro-80, Wankel Spider), de a Citroen és a Mazda is élen járt a témában, nekik is volt sorozatgyártású forgódugattyús autójuk. A gyártók jó részének volt legalább egy prototípusa, de a legtöbbjük gyorsan felhagyott a konstrukció próbálgatásával. Ennek az volt az oka, hogy - sok más egyébhez hasonlóan - a Wankel-motor se volt fenékig tejfel. A forgódugattyúk ún. éltömítése gyorsan kopott, a motorok emiatt viszonylag kevés kilométer után veszítettek a teljesítményükből, iszonyatosan sokat fogyasztottak, füstöltek, mint a gyárkémény, és zabálták az olajat.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! A legtöbb autógyár tehát gyorsan dobta is a dolgot, a Wankel-témában úttörőnek számító német NSU meg becsődölt, mert az 1967-ben az Év Autójának választott - amúgy nagyon innovatív - Ro-80-as az említett problémák miatt sikertelen volt az eladásokban, és nem tudta visszatermelni a fejlesztésébe ölt hatalmas pénzösszeget. (Az egésszel a Volkswagen járt nagyon jól, mert így sikerült olcsón felvásárolni a pénzügyileg megroggyant Audi-NSU cégcsoportot, és így birtokukba került az összes fejlesztésük is. Az addig a második világháború előtti technikai színvonalat képviselő VW, így gyakorlatilag minimális fejlesztési költséggel dobhatott piacra egy korszakalkotó kompakt kocsit, aminek Golf volt a neve. De ez egy másik sztori...)
Vissza a Mazdához: az elsőként bemutatott Wankel-motoros autójuk a Cosmo Sport alapból rétegmodell volt, így akkor se buktak volna vele nagyon nagyot, ha sikertelen. Nem volt az, de átütő sikernek se lehetett mondani. A japánok nem adták fel, és folyamatosan fejlesztgették a forgódugattyús motort. Leginkább a japán belpiacon ismert sportosabb modelljeikbe építették be (pl. RX-2, RX-3), a világ többi táján sűrű csend honolt Wankel-ügyben.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! Az igazi áttörést az RX-7-es sportkocsi jelentette. A kicsi, könnyű, 1146 köbcentis, 100 lóerős rakéta 1978-ban jelet meg, és nemzetközi szinten is meghozta az elismertséget, főként az amerikai piacon volt népszerű. Ezt 1978-ban váltotta a második generációs RX-7-es, amelyikenk a szívó változata is 146 lóerős volt, turbóval pedig 182 lóerőt produkált, de a formája elég jellegtelenre sikeredett. A közelmúltban beállt mellém egy a benzinkúton, és elsőre nem is tudtam eldönteni, hogy ez most akkor Mazda, Toyota, Nissan, vagy valami izé. Annyi látszott, hogy 80-as évek közepéről származik, és japán. Az érdektelen külső ellenére is sikerült tarolni vele a japánoknak: 72 ezer eladott példánnyal a világ legnépszerűbb sportkocsijai közé tartozott.
Az RX-7-es harmadik, és egyben utolsó generációja 1992-ben debütált, és ezt már sikerült némileg felismerhetőbb formájúra alakítani a japánoknak. (A Halálos iramban c. moziban is ilyennel szaladgál az egyik májer csávó.) A szekvenciális biturbó segítségével 250 lóerő környéki csúcsteljesítményt préseltek ki a motorból, és mindezt turbólyuk nélkül. Az igazán állatok ennek az autónak a motorját 6-700 lóerőig fel szokták húzni.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! Jöttek azonban a szigorú emissziós normák, és úgy tűnt, hogy a Wankel-motornak befellegzett. Leállították az amúgy sikeres RX-7 gyártását és úgy tűnt, itt véget ér az autógyártás egy izgalmas fejezete. A Mazda fejlesztőrészlegén azonban voltak páran, akik nem így gondolták.Ezek a mérnökök munkaidő után bent maradtak, és önszorgalomból továbbfarigcsálták a Wankel-motort, és számos új megoldást fejlesztettek bele. A gerilla-project a vezetőség tudomására jutott, és az eredményeket látva úgy gondolták, mégiscsak lesz jövője a dolognak. Végül 2003-ban bemutatkozott a nagyközönségnek az RX-8-as, amit az új, REnesis fantázianevű forgódugattyús motor hajtott.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! Az RX-8-as szép. Teljesen kár leírni, látni kell. Élőben. A harmonikus sportautó-formaterv egyik iskolapéldája a lapos orral, a széles kerékjáratokkal és a hatalmas (18 colos) kerekekkel. Zseniális formai játék a karosszérián és a beltéri elemeken sok helyütt visszaköszönő Wankel-dugattyú alakú részletek. Az igazi meglepetés az ajtót kinyitva következik: az RX-8-as tulajdonképpen négyajtós, méghozzá B-oszlop nélküli, és a hátsó ajtók hátrafelé nyílnak. A szokatlan megoldás egyrészt rendkívül egyéni (maximum az épített show-car kategóriában mondható általánosnak), másrészt pedig megkönnyíti a hátul utazók beszállását is.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! Igen, az RX-8-asban a hátsó üléseken is lehet utazni emberhez méltó körülmények között. A többi 2 + 2 üléses kupéval ellentétben a Mazdának a hátsó üléssora nem pszeudo-üléssor, ahol csak a bolhacirkusz művészei férnek el nyomorogva. A középen végighúzódó kardánalagútra kényelmesen rá is lehet könyökölni, meg még nagyjából ki is lehet látni, szóval ez egy sportautótól több mint pompás. Elöl is kellemes a beltér, a sportülések viszonylag határozott oldaltartásúak, de korántsem annyira passzentosak, hogy egy testesebb ember ne férjen el bennük. A támlában a lyuk természetesen Wankel-dugattyú alakú. A műszerfal kialakítása a klasszikus sportautós hagyományokat követi: három darab kerek műszer, középen a fordulatszámmérővel. Utóbbi tízezerig skálázott, ezzel is egyértelművé teszi, hogy nem mindennapi autóról van itt szó, kérem szépen. A motort beröffentve az tűnik fel elsőre, hogy nincs alapjárat. Persze van, csak egyáltalán nem érezni. Annyira csendesen, és mindenféle vibrációtól mentesen jár, hogy a magasabb ingerküszöbűek simán ráindítóznak. A gázpedál rugdosására nagyon gyorsan és könnyen pörög fel, miközben a dugattyús motorokétól teljesen eltérő magas, érces hangon vijjog.
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! A kéttárcsás Wankel-motor High-Power változata mindenféle feltöltés nélkül tud 231 lóerőt, ami bőven elég a tempós haladáshoz. A kiegyensúlyozott nyomatékleadási karakterisztikának köszönhetően szépen, folyamatosan növekszik a hátsó kerekekre jutó forgatónyomaték. Nincs meg a lórúgásszerű gyorsulásérzet, hogy "x fordulatszám fölött hirtelen megindul", hanem gyakorlatilag minden fordulatszám-tartományban ugyanolyan vehemenciával húz. Nagyon jól autózható ennek köszönhetően is, de persze nagyban belejátszik a jó futómű, az 50-50%-os tömegeloszlás, és a sperrdifi (korlátozottan önzáró differenciálmű) is. A dupla keresztlengőkaros első felfüggesztésnél jobbat már hosszú évtizedek óta nem találtak ki, nem meglepő, hogy minden igényesebb autóban ilyen van (főként a sport- és versenyautókban), így természetesen a Mazda is ilyennel büszkélkedhet, és a futómű hangolására se lehet panasz. Minimális mértékben ugyan tolja az orrát (biztonsági okokból tervezik mindig egy kicsit alulkormányzottra az ilyen autókat is), de könnyen megindítható a hátulja, és lazán vihető kontrollált csúszásba. A könnyű és messze az első tengely mögé tolt motor által eredményezett kiváló tömegeloszlás miatt azonban ilyenkor is kordában tartható a sportkocsi. A hátsókerék-hajtás miatt az állórajtos gyorsulásoknál és a kanyarból való kigyorsításoknál is előnyben vagyunk. A kormány, a váltó, a fék is mind pont olyan, amilyennek egy ilyen autóban lenniük kell.
Azok a kocsik, amik ilyen vezetési élményt nyújtanak, általában hétvégi randalírozásokra jók csak, és csak egy kis örömautózásra érdemes kihozni őket a garázsból, mert amúgy napi szinten kínszenvedés velük közlekedni. Nos, a Mazda nem ilyen. Hétköznap is használható, szép, megbízható, és kiváló partner, ha elszabadul a rosszabbik énünk. Ráadásul mindezt alig többért, mint egy dízel 3-as BMW...
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Autócsoda (4/27)
K É P G A L É R I A
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Mazda RX-8 - Banzaaaaiiii! -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
7 766 386 Ft
Szerkesztő

Horváth Péter

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
Donnie
2020-02-12
16:00:00

"Could I have , please? "

Douglas
2020-02-12
16:00:00

"What's the interest rate on this account? "

Bennett
2020-02-12
15:59:59

"Where's the postbox? "

Randolph
2020-02-12
15:59:58

"I'm a partner in "

Maya
2020-02-12
15:59:58

"We've got a joint account "

Osvaldo
2020-01-27
10:49:03

"I'm a housewife https://boltnutiran.com youtube videos The Red Storm won’t play a game that counts on its record until it opens Nov. 8 against Wisconsin in Sioux Falls, S.D., but the Johnnies will play five games in Europe before the end of the month. A trip like the one that begins Monday – the Storm will travel to Paris, Rome, Amalfi and Barcelona – is often the move a coach makes when envisioning his team on the cusp of a breakthrough. "

Judson
2020-01-27
07:11:53

"I'd like to pay this in, please https://hypsmassage.com youtube videos Federal Guaranty Insurance Co tapped Weil Gotshal& Manges, according to a source close to the matter, whodeclined to be named because the information was not public asof Saturday. An attorney for Weil declined to comment. "

Josiah
2020-01-27
06:22:22

"I'd like to open a business account https://elmaavm.com youtube videos The evidence lies not just in the data – second-quarter growth was revised upwards last week, and surveys suggests the growth spurt is continuing – but also from observable phenomena, such as levels of traffic, retail footfall, energy consumption and even the usage of skips. "

Ronny
2020-01-25
09:00:36

"A company car https://accesshops.com youtube videos "Since irreconcilable differences are hardening. There is an increased likelihood that Congress and the president will not agree to raise the debt ceiling before time runs out," Ray Dalio, founder of Bridgewater Associates, one of the world's largest hedge funds, wrote in a report. "

Thurman
2020-01-24
12:47:10

"magic story very thanks https://boltnutiran.com youtube videos And Armstrong was up against a tiny Colorado nonprofit without the means of Major League Baseball, or for that matter, Columbia-Presbyterian. While Armstrong’s people lobbied Congress to get USADA destroyed, Rodriguez is up against a huge corporation with a much older set of rules and an almost invincible arbitration process — one which A-Rod and his fellow ballplayers negotiated and endorsed. "

Winford
2020-01-23
13:26:24

"I'm about to run out of credit https://moibike.com youtube videos I think the ACA is an act of desperation and it tied the country – sick and well – to professional sharks. They should liken the Obama administration to Diocletian – the emperor who invented serfdom to save the last scraps of the dying empire. I am poor but I am also afraid to be rich. It is also so much harder to get off the ground. "

Darrick
2020-01-23
13:26:21

"Best Site Good Work https://accesshops.com youtube videos Lots of transactions that people want to do anonymously or cross border. For example, there are a lot of parts of the world where you have to conduct transactions in the local currency but people don’t want to actually own the local currency because they don’t trust it: Bitcoin’s very good for that kind of thing. It’s a good way to move money internationally, there are no fees for moving Bitcoin. I take dollars, convert them to Bitcoin, I send the Bitcoin to you, you take the Bitcoin, convert them into yen and nobody’s taking any fees on that transaction other than potentially the transaction from dollar to Bitcoin and Bitcoin to yen. "

Clayton
2020-01-18
17:33:13

"Do you know the address? https://gist.github.com/xnxx-xvideos/cc2c6615fe21f4cef65b877b5e9a74f3 pornhub Until now, only a few studies have looked at the potential link between stroke and PTSD, so US scientists decided to investigate this further. They analysed the results of nine studies involving over 1,100 survivors of stroke and transient ischaemic attacks (TIA), which are commonly known as ‘mini-strokes'. While mini-strokes do not usually cause any permanent damage, they are a warning sign that a person may be at risk of a major stroke. "

Raymond
2019-12-05
16:12:24

"Would you like a receipt? "

Thaddeus
2019-12-05
16:12:23

"I'm retired "

Faustino
2019-12-05
16:12:23

"Wonderfull great site "

Lightsoul
2019-12-05
16:12:22

"good material thanks "

Efren
2019-12-05
16:12:22

"One moment, please "

Marco
2019-11-24
19:57:16

"How do you know each other? https://docs.google.com/document/d/1wloqOuPFAmQQHK1zYcWn9hXtMkERVNmfAr0cw4_hnyM/edit beeg According to the report's main author, Dr Gareth Jones of the University of Aberdeen, research suggests that the use of complementary therapies ‘is higher among people with pain or musculoskeletal conditions such as arthritis'. "

Garland
2019-05-06
15:16:21

"Sorry, I'm busy at the moment https://haberinolacak.com/etkinlik cialis times The mainstream discourse in Egypt has in recent weeks taken a severe turn against the Islamists, after Morsi’s disastrous, yearlong presidency exacerbated political and economic tensions and law and order began to break down.  "

Darell
2019-05-06
14:13:21

"I'd like to send this parcel to https://haberinolacak.com/etkinlik cialis sublinguale According to State Department and military sources, dozens of highly armored vehicles called GMV's, provided by the United States, are now missing. The vehicles feature GPS navigation as well as various sets of weapon mounts and can be outfitted with smoke-grenade launchers. U.S. Special Forces undergo significant training to operate these vehicles. Fox News is told the vehicles provided to the Libyans are now gone.  "

Tyler
2019-05-06
11:27:33

"Have you got a telephone directory? https://haberinolacak.com/etkinlik cialis replacement For the left, from the start, this case has been almost all about race. But briefly, in intermittent spurts, it has also been about guns — as all high-profile shootings that do not actually involve inner-city gun crime conveniently are. "

Marcelo Travis
2019-03-04
01:48:19

"Buy Your refurbished iphone X unlocked 256GB at ---------------------------------------$500 BULK SALES ONLY. HURRY NOW WHILE STOCK LAST ! ! ! We ship world-wide with 24hours https://buyrefurbishediphones.com/"

Tony
2019-02-28
01:33:20

"Hello For some bizarre reason, my previous message to you was not delivered according to a system generate email I have gotten back, so here goes again. It would be fab if you could acknowledge receipt. As mentioned in my previous message, I would like to contribute one of my articles on cryptocurrency regulation in the UK that I have written during the course of the past few weeks. I used to work for a couple of big law firms in London and so I have a good handle on cryptocurrency law and I thought that my article would be interesting to your readers. I am terribly sorry but I did not have much time to find royalty free images. It would be great if you could add a pretty picture to the blog post. I have saved my article inside a Word document on my Google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1_-tVDcJS3NjR1Tz0bnXse_TebOnhf5Nm?usp=sharing I hope your readers will enjoy reading my guide. I would be most grateful if you could send me a link to the guide once you have published it! I can write a couple more articles as and when I get some more free time - it is crazy busy at work after all the festivities. Have a great day! Regards Tony"

Tony
2019-02-27
19:14:27

"Hello For some bizarre reason, my previous message to you was not delivered according to a system generate email I have gotten back, so here goes again. It would be fab if you could acknowledge receipt. As mentioned in my previous message, I would like to contribute one of my articles on cryptocurrency regulation in the UK that I have written during the course of the past few weeks. I used to work for a couple of big law firms in London and so I have a good handle on cryptocurrency law and I thought that my article would be interesting to your readers. I am terribly sorry but I did not have much time to find royalty free images. It would be great if you could add a pretty picture to the blog post. I have saved my article inside a Word document on my Google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1_-tVDcJS3NjR1Tz0bnXse_TebOnhf5Nm?usp=sharing I hope your readers will enjoy reading my guide. I would be most grateful if you could send me a link to the guide once you have published it! I can write a couple more articles as and when I get some more free time - it is crazy busy at work after all the festivities. Have a great day! Regards Tony"

Tony
2019-02-21
01:29:35

"Good Morning! Recently, I had to spend an agonising 3 months of my life in planning my honeymoon break! Following my ordeal, I have put together a guide on how to save money on a honeymoon (all based on my experience and independent research). I would like to contribute this guide to your blog to enlighten your readers a little. I have saved the article inside my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1MaP0vGIlPYim_EwMSKaGDJJca4eQH5-J?usp=sharing I am very sorry but I did not have the time to find many images (I included a couple only) so I would be grateful if you could add some of your own. It would be fab if you could ping me the url of the published post as I would like to show off a little in front of my Facebook friends! Have a great day! Cheers! Tony "

Tony
2019-01-08
07:57:59

"Good Morning! Recently, I had to spend an agonising 3 months of my life in planning my honeymoon break! Following my ordeal, I have put together a guide on how to save money on a honeymoon (all based on my experience and independent research). I would like to contribute this guide to your blog to enlighten your readers a little. I have saved the article inside my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1MaP0vGIlPYim_EwMSKaGDJJca4eQH5-J?usp=sharing I am very sorry but I did not have the time to find many images (I included a couple only) so I would be grateful if you could add some of your own. It would be fab if you could ping me the url of the published post as I would like to show off a little in front of my Facebook friends! Have a great day! Cheers! Tony "

Isaac
2018-12-11
03:00:09

"I'm doing a masters in law https://matrixglobal.net.id viagra "Actual businesspeople can be better at predicting how themarket will change in response to a new rule than regulatorsbecause it's their business," said Olmem, who was a lead Senatestaff negotiator for Dodd-Frank and also worked at the Fed. "

Carlton
2018-12-08
20:27:01

"No, I'm not particularly sporty https://matrixglobal.net.id levitra Oops, Spears did it again on a Houston Hot 95.7 phoner. Even when the hosts lavished praise on her music, tour and perfume, a detached-sounding Spears needed to be asked twice if she had a fragrance. "

Julian
2018-12-08
20:27:00

"Could you tell me my balance, please? https://weteachquran.com levitra Abbott instead promises a A$30 billion fibre-to-the-nodenetwork. Under this plan, high-speed fibre would be laid tostreetside "nodes" but the final connection to homes andbusinesses would rely on Telstra Corp Ltd's ageingcopper wires, with much slower download speeds than fibre. "

Andre
2018-12-08
20:26:59

"Will I have to work shifts? https://matrixglobal.net.id diflucan To receive a Bitcoin, a user must also have a Bitcoin address - a randomly generated string of 27 to 34 letters and numbers - which acts as a kind of virtual postbox to and from which the Bitcoins are sent. "

Bella
2018-12-08
20:26:59

"Your account's overdrawn https://weteachquran.com cipro Alex Hausner, 48, allegedly hit Cooper and his live-in boyfriend Benjamin Maisani with a slew of creepy calls and tried to get into the couple's West Village home at least four times — including once just before midnight — over a six-month period beginning in January, according to the criminal complaint. "

Wilford
2018-10-31
02:20:09

"magic story very thanks https://territorioabierto.jesuitas.cl/libres/ hydroxyzine hydrochloride tablets usp 25 mg Religion is man-made nonsense. The world is as bad as it is due to things like religious empiricism over the past 500 years. Anti-abortion, anti-gay, anti-science. These are all evil attitudes of the church. "

Monty
2018-10-31
02:17:58

"How much notice do you have to give? https://territorioabierto.jesuitas.cl/adios-corina/ atorvastatin simvastatin equivalent dose Like tipsy drinkers, financial markets are seeing the world upside down. Bad economic news is good news if it means more central bank action to support growth. Good news that means central banks may withdraw the punch bowl is bad news. "

Bernardo
2018-10-31
01:57:57

"Thanks funny site https://territorioabierto.jesuitas.cl/soberania-territorial/ order cheap overnight bimatoprost "We heard a massive noise and we went down the tracks. Ihelped get a few injured and bodies out of the train. I wentinto one of the cars but I'd rather not tell you what I sawthere," Ricardo Martinez, a 47-year old baker from Santiago deCompostela, told Reuters. "

Richie
2018-10-31
01:32:01

"I'll call back later https://territorioabierto.jesuitas.cl/libertad/ guna obat arcoxia 60 mg “The minimally viable product would be something that every day people could use just to find out what’s going on around them. And then the next stage would be, maybe there’d be a system or a server for journalists to log into and say ok, what’s going on and see it on a map or something and kind of see what stories are happening and see what kind of content people are submitting to get a sense of what’s going on.” "

Bryce
2018-10-31
01:31:55

"I'm a housewife https://territorioabierto.jesuitas.cl/libertad/ arcoxia 60 mg filmtabletten etoricoxib “Fundamental problems” raised as far back as 2011 had not been resolved, the CQC warned, and include inadequate numbers of doctors, and unacceptable delays in specialists seeing A&E admissions. "

Augustus
2018-10-31
00:52:22

"What are the hours of work? https://territorioabierto.jesuitas.cl/solaris/ buy atrovent nasal spray This week, a Boston federal judge denied a request by Hearst Television Inc's local station, WCVB-TV, that Aereo be prevented from providing WCVB programs to subscribers while the lawsuit there is pending. "

Mickey
2018-10-30
23:53:57

"Can you hear me OK? https://territorioabierto.jesuitas.cl/nuestra-adolescencia/ order baclofen online Jurors convicted Blagojevich, 56, of engaging in wide-ranging corruption, including that the two-term governor sought to profit from his power to appoint someone to the U.S. Senate seat that Barack Obama vacated to become president. "

Jesse
2018-10-30
23:53:55

"Hello good day https://territorioabierto.jesuitas.cl/nuestra-adolescencia/ baclofen tabletki 10 mg cena It was not my guess that we would be seeing a Publicis and Omnicom merger due to the differences in their internal cultures, but there are strong positives at both holding companies, and they can insulate brands via separate Networks to minimize conflict.. "

Guillermo
2018-10-30
23:42:39

"What company are you calling from? https://territorioabierto.jesuitas.cl/interdependencia/ artane 5 mg tablets Uchtman says she and her husband booked their honeymoon based on positive reviews on travel websites. "I fear these sites have been compromised by the hotels posing as fake guests. So my advice to others would be to do your homework," she says. "Either work with a travel agent or talk to someone who has actually been to the resort you want to go to." She also suggests bringing a translation book if you're traveling to a country where English is not the official language. "

Harvey
2018-10-30
23:42:38

"Thanks for calling https://territorioabierto.jesuitas.cl/interdependencia/ artane 2 mg Forbes writers have the ability to call out member comments they find particularly interesting. Called-out comments are highlighted across the Forbes network. You'll be notified if your comment is called out. "

Aiden
2018-10-30
23:14:44

"What do you do? https://territorioabierto.jesuitas.cl/mi-ateismo/ buspar 10 mg three times a day In 1949 Meek left Caledon for the British Shipbuilding Research Association (BSRA). Four years later he moved to Blue Funnel, whose “cargo liners” operated between Britain, Australia and the Far East. But it was only after 1961, when the line’s conservative chief architect Harry Flett died in harness and Meek succeeded him, that he could innovate. "

Warren
2018-10-30
22:40:49

"Good crew it's cool :) https://territorioabierto.jesuitas.cl/poemario/ avapro tab 300mg Forbes writers have the ability to call out member comments they find particularly interesting. Called-out comments are highlighted across the Forbes network. You'll be notified if your comment is called out. "

Ronnie
2018-10-30
22:36:21

"Could I borrow your phone, please? https://territorioabierto.jesuitas.cl/promesas-incumplidas/ when will generic benicar hct be available The case doesn't end with Wednesday's sentencing. Jackson still must pay $750,000 to the government. Sandi Jackson was order to pay $22,000 in restitution. That's money she took from her campaign account as a Chicago alderman and used to buy shoes, a visit to a Las Vegas spa and other personal expenses, the judge said. "

Johnathon
2018-10-30
22:36:20

"A book of First Class stamps https://territorioabierto.jesuitas.cl/promesas-incumplidas/ is there a generic for benicar hct Riaz Mehsud, Political Agent of Kurram Agency, said the suicide bombers came on motorbikes and blew themselves up in the Parachinar bazaar. He said around 400 persons were busy shopping for Iftar in the narrow roadside markets when the suicide blasts took place. "

Merrill
2018-10-30
22:36:19

"Could I have an application form? https://territorioabierto.jesuitas.cl/iglesia-pecadora/ buy biaxin online — In Southern California, cooler and calm weather helped slow an 11-square-mile wildfire that destroyed at least 100 buildings at a mountain camp near Julian, 60 miles east of San Diego. The blaze was 40 percent contained Wednesday, and state fire spokesman Mike Mohler said a chance of thunderstorms could wet down hot spots. Evacuation orders remained in effect for 120 buildings, mostly empty vacation cabins, and campgrounds in the Cleveland National Forest remained closed. "

Buddy
2018-10-30
21:36:42

"Could I have an application form? https://territorioabierto.jesuitas.cl/6594-2/ generic bupropion xl watson A European Union observers mission on Monday said CENI had failed to fully correct problems with the voters list and urged the commission to publish results on a bureau by bureau basis to make them as transparent as possible. "

Rusty
2018-10-30
21:36:38

"Which university are you at? https://territorioabierto.jesuitas.cl/6594-2/ buy bupropion hcl xl 300 mg The CDC noted that among unvaccinated girls, 84 percent hadmissed the opportunity to get an HPV shot when they visited ahealthcare provider for another immunization. Had they alsoreceived an HPV vaccine at that time, the percentage of girlswho had received at least one dose could be as high as 93percent. "

Houston
2018-10-30
21:29:42

"Excellent work, Nice Design https://territorioabierto.jesuitas.cl/de-rodillas/ cefaclor cr tablets 375mg Many of the top gainers were spurred by upgrades. Philips gained 3.1 percent after being raised to "buy" from"neutral", while Costa-owner Whitbread and hoteloperator Accor rose 3.1 percent and 1.9 percentrespectively after receiving upgrades from Citi. "

GoldenTabs
2018-01-07
21:56:53

"9kUFIQ https://goldentabs.com/"

Minerva
2016-09-01
14:40:07

"We need more intihgss like this in this thread."

Makaela
2016-08-27
21:23:08

"Your answer shows real inlcgtilenee."

Lorenzo
2015-12-03
05:39:25

"Mazda going the way of hydrogen is a very etcnxiig moment for the future. I can not wait to see what they are cooking up P: If there is a semi rotary hydrogen hybrid that just sounds so neat. I have no idea how hydrogen combustion works yet though (especially engine design), so I do not know if that magical cross over would be possible, but if it is similar to a normal fuel combustion chamber-wise then I am sure we will see a new form of rotary, ya?"

Rafael
2015-01-13
08:39:10

"Mazda going the way of hydrogen is a very encitixg moment for the future. I can not wait to see what they are cooking up P: If there is a semi rotary hydrogen hybrid that just sounds so neat. I have no idea how hydrogen combustion works yet though (especially engine design), so I do not know if that magical cross over would be possible, but if it is similar to a normal fuel combustion chamber-wise then I am sure we will see a new form of rotary, ya?"

Antal Tamás
2011-09-23
13:42:26

"nem vagy normális lol "

zzoltan73
2009-08-27
11:11:51

"Azért ezzel a mondattal vitatkoznék: \"Nincs meg a lórúgásszerű gyorsulásérzet, hogy \"x fordulatszám fölött hirtelen megindul\", hanem gyakorlatilag minden fordulatszám-tartományban ugyanolyan vehemenciával húz.\" Illetve így módosítanám: Minden fordulatszám-tartományban nagy vehemenciával húz, de 5500-as fordulatszám felett még rátesz egy lapáttal és lórugásszerűen megindul. És ez az élmény egészen 9000 fordulatig megmarad amikor is feljebb váltva a következő fokozat véletlenül épp 5500-nál kezdődik. :)"

balint
2009-06-23
00:47:46

"az uj szebb mert szinte ugyanugy nezki:)"

Feco21
2009-05-18
02:45:21

"a kedvencem:)"

MR.Balazs
2008-12-01
21:00:42

"ez a legjobb kocsi a szemetdom kozot!!!!!!! csak vicc volt egy ilyen jo kocsit minek szidjak ossze "

Farkas andrea
2008-03-30
09:49:09

"Nekem nagyon bejön ez a sportautó kategória mert 4 személyes és mégis dögös. Ilyenem lehet még."

GeorgeoZee
2008-01-10
16:15:30

"Állat egy cikk de túl gyosan elintézted a 3. Gen rx-7 est. Ember aza legszebb kocsi amit valaha japán meber kitalált! ÉS mos komoan ha döntened kéne a 8as és a 7es között..., hát ízlések és pofonok."

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv