Az ajánlási időszak lezárult
#12

Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója

Száraz tények

Vagy mégsem?
Szavazatoddal Te is befolyásolhatod, hogy ez a cikk bekerüljön-e a Kihagy6atlanok névsorába!

  • Helyezés: 12. /27
  • Pontszám: 7.17
  • Szavazatszám: 210
A téma további cikkei
Vitathatatlan, hogy a Citroën DS a technikatörténet egyik legizgalmasabb, legkülönlegesebb – és mindenképpen kihagyhatatlan – fejezete, de nem csak a műszaki érdeklődésű katalógusbúvároknak érdemes kipróbálni. A laikusoknak is épp akkora élmény.
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója Óriási szerencséjük van a földönkívülieknek, hogy nem az 1955-ös Párizsi Autószalonon próbálkoztak meg az első kapcsolatfelvétellel. Ha a kiállítási csarnok mellett kívántak volna leszállni egy repülő csészealjjal, és ezután érintkezésbe lépni az emberiséggel, akkor valószínűleg egy-két ott lézengő biztonsági őrön kívül más feléjük se nézett volna. Mindenki a Citroën standja körül tolongott. A csodálat tárgya pedig egy furcsa kinézetű, hosszú, lapos, áramvonalas autó volt, aminek a gyáriak a DS nevet adták. (Franciában a DS betűszót \'déesse\'-ként ejtik, ami istennőt jelent.)
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója A kerek fényszórókon kívül szinte semmi hasonló vonást nem mutatott a kor többi autójával. Ék alakú orr-részén nem volt hűtőrács, a motorháztető alumíniumból készült, a lapos tető pedig műanyagból. A csapott hátú karosszéria négy sarkába kitolt kerekek miatt óriási, 3125 mm-es tengelytávval bírt. Ez még egy átlagos kisáruszállítónak se lenne kevés. Mindezt abban a korban kell elhelyezni, amikor az átlagos amerikai autóknak még fecskefarka és katedrális-méretű hűtőrácsa volt, az átlagos európai autók meg úgy néztek ki, hogy egy a harmincas években játszódó film díszletei közé is simán beillettek volna. Annyira friss és feltűnő volt, mint Salma Hayek a veresegyházi asszonykórushoz képest. És akkor ez még csak a külseje.
Amit a karosszéria takar az legalább ennyire bámulatos. A DS által felvonultatott technikai újdonságok egyenként is figyelemreméltók, de így egyben végképp feledhetetlenné teszik a kocsit.
A legkevésbé meglepő talán, hogy a kocsi, önhordó szerkezetű, fronthajtású, és elöl tárcsafékek lassítják. A Citroën előző modellje a 7 CV/11 CV/15 CV is elsőkerékhajtású volt, ez a megoldás legfeljebb a konkurens márkák számára jelenthetett előrelépést, a Citroënnél alap. Na de a többi:
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója A hidropneumatikus rugózásnak maga az ötlete is zseniális, a megvalósítás nem különben. A rendszer lényegét a gázgömbök jelentik. Minden keréknél található egy-egy kétosztatú, gömb alakú rugóelem, amelyben membrán választja el egymástól a teljesen zárt gázteret, és a futóműelemekkel valamint a hidraulikaszivattyúval kapcsolatban levő folyadékteret. Ez utóbbihoz kapcsolódik még a szintszabályozó és a nyomástároló. A futóműelemek az úttest egyenetlenségei által keltett lengéseket a hidraulikaolajon keresztül adják át a gáznak. A gáz rugózik, a hidraulikafolyadék meg ellátja a lengéscsillapítás feladatát is. A hidraulikaszivattyú mindig annyi olajat pumpál a gömbökbe, amennyit a szintszabályozó állása, és az aktuális kerékterhelés meghatároz. Ezen kívül egy mechanikus rendszer szabályozza folyamatosan a fényszórók magasságát illetve a tengelyterheléstől függően állítja egy hidraulikus rendszer az első-hátsó fékerő-egyensúlyt.
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója Mindez persze csak üres gépészeti szakszöveg, egy kör a Citroënnel sokkal többet mond. Az ablakkeret nélküli ajtók már önmagukban is képesek szerethetővé tenni a kocsit, kinyitásukkal pedig egy érdekes világ tárul elénk. A DS utastere olyan, mintha egy \'50-es évekbeli sci-fi film díszletei közé csöppentünk volna. A nagy, kényelmes, de alacsony támlájú ülésekben helyet foglalva érdemes először is megvizsgálni a műszerfalat. A kormány vékony karimája a legfeltűnőbb: olyan, mintha a levegőben lebegne. Ezt a hatást az kelti, hogy mindössze egy darab küllő köti össze az aggyal. Ez egy tipikus Citroënes sajátosság. A „lázmérős” kilométeróra nem csak a pillanatnyi sebességről informál, de megjeleníti az adott tempóhoz tartozó fékutat is. A tető helyett a műszerfalon rögzítették a belső visszapillantót, a számos, egymástól megkülönböztethetetlen kapcsoló is itt kapott helyet, valamint ide került a gyári rádió is. A váltókar a korabeli szokásoknak megfelelően a kormányoszlopból áll ki, de a pedálrend nagyon is eltér a konvencionálistól. A kuplung és a gáz a helyén van, de középen a fékpedál helyén csak egy gumigömböcöt találunk. Itt ez a fék. A lábtér nagy, és kardánalagút híján teljesen átjárható, az utasok biztonságáról kétpontos övek gondoskodnak.
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója Maga a vezetési élmény azonban olyan, hogy még ezek a részletek se fogják elterelni a figyelmünket. A négyhengeres soros motor száz lóereje elég egy kiadós száguldozáshoz, de a DS-szel nem kell ahhoz gyorsan menni, hogy maradéktalanul élvezni lehessen, sőt. A hidropneumatikus futómű tényleg szó szerint elnyel minden úthibát. A karosszéria nem számottevő billegésétől eltekintve olyan, mintha egy varázsszőnyegen utaznánk. A szintszabályozó segítségével sztrádán le lehet ültetni a kocsit, de ha a tanyára kell kiugrani krumpliért a bakhátas földúton, az se probléma. Olyan magasra lehet kiemelni, hogy azt a mai hobbiterepjárók is csak irigyelhetik. A kormány rendkívül könnyű, de semmi visszajelzést nem ad, járó motornál még álló helyzetben is visszaforog magától középállásba. Mindez azonban még semmi a fékhez képest. A gumigömbnek semmi holtjátéka nincsen, ha egy légy rászáll, már attól is erőteljes lassulásba kezd a Citroën. Ez némi megszokást igényel, de ettől függetlenül jónak mondható. A DS vezetése semmi más autóéhoz nem hasonlítható, talán a későbbi Citroënek (CX, BX, XM) vannak még hozzá a legközelebb, de messze nem ugyanazok. Sajnos az említettek is inkább már a „történelem” kategóriába tartoznak, az újabb modellekből meg már kiveszett ez a fajta egyediség. A profitért folyó ádáz küzdelem minden gyártónál kiöli az extravagáns szerkezeteket – és tulajdonképpen a kocsik lelkét is. Maradnak helyettük a jól bevált műszaki megoldások, az olcsón, gazdaságosan előállítható fődarabok, és a parasztvakító egyen-extrák. Mostanában kaptak rá az autógyárak a kanyarfényszóróra, amit a DS 1968-tól gyártott ikerlámpás szériájához már lehetett kapni. Most meg feltalálták a spanyolviaszt.
Sebaj, a C6-os Citroën magán hordozza az öreg DS stílusjegyeit, természetesen a korabeli extrák mai megfelelő is megtalálhatók benne (csak ma már nem számítanak nagy dolognak). Ki tudja, talán a DS lelke is reinkarnálódott. Bizonyára mindenki örömmel fogadná.
Tetszett a cikk? Küldd el az ismerősődnek!Hozzászólok!
Autócsoda (12/27)
K É P G A L É R I A
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Citroën DS - Pirx pilóta űrhajója -
Van róla jobb fotód?
Küldd el nekünk!
Ajánlás
Van új ötleted, ami nem szerepel a listán?
Oszd meg velünk!
Mennyibe kerül?
A többség szerint ez:
1 689 613 Ft
Szerkesztő

Horváth Péter

Szólj hozzá!
  1. Biztonsági kód
Blake
2020-02-12
15:14:36

"Do you like it here? "

Emmitt
2020-02-12
15:14:36

"On another call "

Seth
2020-02-12
15:14:34

"How many days will it take for the cheque to clear? "

Lewis
2020-02-12
15:14:34

"I've come to collect a parcel "

Foster
2020-02-12
15:14:33

"Hold the line, please "

David
2020-01-27
13:54:30

"Do you play any instruments? https://accesshops.com youtube videos If Ax 3 Domaines demonstrated his brilliance, the following day’s stage between Saint-Girons and Bagnères-de-Bigorre, with four category-one climbs, showcased his resilience. Sky’s well-oiled train came off the rails, Richie Porte suffering his worst race of the season and Peter Kennaugh plummeting into a ditch. Eighteen miles after the top of the first climb, the Col de Portet-d’Aspet, all the Sky boys had been dropped, leaving Froome to fight a lone battle, staving off countless attacks, for 86 miles to preserve his 1min 25sec lead. “One of my hardest ever days on a bike,” he said. And one of his most satisfying. "

Cyril
2020-01-27
13:54:30

"I'll call back later https://hypsmassage.com youtube videos Last month SAC offered retention bonuses to some staff fornext year after the U.S. government charged the $14 billion firmwith securities and wire fraud, prompting outside investors topull nearly all of their capital. The firm has denied allwrongdoing. "

Melvin
2020-01-27
13:54:29

"I enjoy travelling https://accesshops.com youtube videos An EU-funded project - U-BIOPRED - is examining this very issue. Scientists are looking at how severe asthma affects different people in the hope of categorising the condition into sub-groups. By doing this, it is hoped that more personalised medicine can be developed, treating each individual for the specific type of asthma they have. "

Odell
2020-01-27
11:10:56

"Will I be paid weekly or monthly? https://elmaavm.com youtube videos You're surrounded by them, right? Or at least it feels that way. If you're in charge of getting things done at work and half the office is out on vacation and you're not, it can feel like nothing gets done—or it only gets done If you do it. No wonder you're a frustrated, angry crankypants. "

Leigh
2020-01-27
05:13:45

"Other amount https://elmaavm.com youtube videos Often the criticism of a president's vacation is partisan in nature, which is why White House spokesman Jay Carney dismissed a question about it when asked whether Obama's vacation was too extravagant. "

Jarod
2020-01-27
01:11:05

"Gloomy tales https://elmaavm.com youtube videos They took a picture every five seconds over a three-day period, revealing that those surveyed picked up or used a connected device such as a mobile phone, laptop or tablet on average 34 times each day. "

Jeramy
2020-01-25
09:19:01

"A few months https://moibike.com youtube videos That's the truth here. Aaron Hernandez happened to be a New England Patriot. He could have easily been an Atlanta Falcon or a Detroit Lion or a Minnesota Viking. And the uniform pulled over his shoulder pads would have never changed the man within. "

Dallas
2020-01-25
09:19:00

"A staff restaurant https://moibike.com youtube videos The committee also pointed out that the world already has more existing oil and gas reserves than we can afford to burn if we are to avoid the most dangerous effects of climate change, as many experts have pointed out. That fact alone made exploring new reserves in the Arctic "needlessly risky" whatever the short-term financial benefits to companies, the MPs decided. "

Gerald
2020-01-23
13:51:50

"Could I have , please? https://boltnutiran.com youtube videos Which means that job growth, from here on in, is entirely going to be a function of the private sector. When, and how, will America’s cash-rich and profitable corporations start using the money they’re making to hire Americans who are currently unemployed? The healthy headline figures in the establishment survey indicate that we’re moving in the right direction, albeit not fast enough. And the stock market will help, too: companies will need to start growing in order to justify their current share prices. With any luck, corporate growth will mean employment growth. "

Darwin
2020-01-18
17:49:09

"Do you know the address? https://gist.github.com/xnxx-xvideos/828942a0bcecf1867e9cda6a7fc83d89 xvideos The Transportation Security Administration is advising travelers that the Muslim holy month of Ramadan begins Tuesday, and that devout Muslims may be seen washing in airport bathrooms, praying aboard planes and constantly whispering prayers to themselves. "

Raymundo
2019-12-05
16:16:13

"Not in at the moment "

Cornell
2019-12-05
16:16:13

"I'm afraid that number's ex-directory "

Eugene
2019-12-05
16:16:13

"I love this site "

Parker
2019-12-05
16:16:12

"Could you tell me my balance, please? "

Granville
2019-12-05
16:16:12

"I wanted to live abroad "

Vance
2019-11-24
19:59:51

"We work together https://docs.google.com/document/d/1wloqOuPFAmQQHK1zYcWn9hXtMkERVNmfAr0cw4_hnyM/edit boobs David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt, Ryan Giggs, Phil Neville and Gary Neville were spotted in Manchester as they headed out for dinner to celebrate 22 years to the day since they signed their first professional contracts at Old Trafford. "

Jeramy
2019-05-06
13:26:55

"Not available at the moment https://haberinolacak.com/etkinlik cialis interact Both parties shared in this mess. In fact, party labels are meaningless, since the same corporations own both parties. And they’ve got a nice racket set up so they can’t lose their jobs … if you think “electronic voting” is accurate, is not subject to manipulation by those in power, I have a new addition to the Bay Bridge I’d like to sell you. "

Jarrod
2019-05-06
12:54:42

"Could I ask who's calling? https://haberinolacak.com/etkinlik cialis fc Corning's shares hit a year-high of $16.43 in May aftertrading as low as $10.71 in November. (Reporting by Chandni Doulatramani and Neha Alawadhi inBangalore; Editing by Don Sebastian and Ted Kerr) "

Irvin
2019-05-06
11:21:43

"The National Gallery https://haberinolacak.com/etkinlik cialis walgreens From cameras, videocams to ebooks and iPads - electronic products are handy, chic and useful. High-tech company Hanvon admits that 60% of their products are for gifts, and people born in the 1950s and 1960s are their main targets. These people would be in their 50s and 60s, occupying positions of responsibility. "

Hunter
2019-05-06
11:19:03

"Another service? https://haberinolacak.com/etkinlik cialis costume Mursi, deposed on July 3 and detained by the army, said last month that he had cut all diplomatic ties with Damascus and backed a no-fly zone over Syria, pitching the most populous Arab state more firmly against Assad. "

Kristin Perivolaris
2019-03-06
22:51:59

"Book a Boat on your next romantic getaway - Thousands of boats in over 600 locations. Book one today for the adventure of a lifetime bit.ly/2HjrE8o "

chocopie
2018-12-21
06:33:11

"AnGJEi Really appreciate you sharing this post.Thanks Again. Much obliged."

Jacques
2018-12-11
03:22:21

"Wonderfull great site https://matrixglobal.net.id kamagra The Xinhua News Agency and other outlets said the alleged leader of an extremist group Musa Hesen was sentenced to death following a one-day trial on Monday for murder, forming and leading a terrorist organisation and illegally manufacturing explosives. "

Flyman
2018-12-08
21:09:19

"Have you read any good books lately? https://weteachquran.com cialis The Hull City Tigers, as they are now known, should be easy prey for most opponents. Ivorian forward Yannick Sagbo could provide some goals, but they won’t be nearly the amount needed to save Hull from demotion to the Football League Championship, aka second division. "

Luigi
2018-12-08
21:09:17

"Cool site goodluck :) https://matrixglobal.net.id viagra "You can't help but be concerned," said Haynes, 67. "Here's a place we're going to be in about five days and there are some terrorists shooting the place up. That would cause anybody to give some pause." "

Hyman
2018-10-31
03:10:13

"I'd like a phonecard, please https://territorioabierto.jesuitas.cl/libres/ atarax 10mg price After presentation at the Goldman Sachs Communacopiaconference, Sprint CFO Joe Euteneur said his company would takea "wait-and-see" approach before making any decisions onBlackBerry, the struggling Canadian smartphone maker that hasseen demand for its devices shrink rapidly and is narrowing itsmarketing efforts to businesses. "

Audrey
2018-10-31
03:10:12

"Special Delivery https://territorioabierto.jesuitas.cl/libres/ hydroxyzine 25 mg price "We are looking at other markets. We will look in Italy, wewill look everywhere, but I will definitely not be wasting anymore time on Canada," he said. "I will not waste another minute,or another penny on Canada." "

Quincy
2018-10-31
03:10:10

"Yes, I play the guitar https://territorioabierto.jesuitas.cl/libres/ atarax 50 mg for dogs Scheindlin said the monitor's initial responsibility will be to develop reforms in every aspect of stop and frisk "as soon as practicable" and after consultation with plaintiffs' lawyers and the NYPD. Scheindlin said any changes would have to be ordered by her. "

Jamar
2018-10-31
03:09:02

"Can you put it on the scales, please? https://territorioabierto.jesuitas.cl/adios-corina/ atorvastatin tablet sizes The European Commission has 25 working days after a deal is filed for a first-stage review. It may extend that by 10 workingdays to 35 working days, to consider either a company's proposedremedies or an EU member state's request to handle the case. "

Ava
2018-10-31
03:08:58

"I'm sorry, he's https://territorioabierto.jesuitas.cl/adios-corina/ atorvastatin 40 mg discount BEIRUT, Aug 9 (Reuters) - Gunmen abducted two TurkishAirlines pilots in Beirut on Friday, forcing them from anairport bus in the early hours of the morning and promptingTurkey to urge its citizens to leave Lebanon. "

Carey
2018-10-31
01:43:26

"I'll text you later https://territorioabierto.jesuitas.cl/solaris/ atrovent generic name The sports-car maker is pondering plans to fully baseproduction of the Panamera's second generation at the easternGerman facility, the two sources said, speaking on condition ofanonymity because the matter is confidential. "

Dallas
2018-10-31
00:39:59

"Could you ask her to call me? https://territorioabierto.jesuitas.cl/nuestra-adolescencia/ baclofen prices walgreens If there is hope for a big push it has to start with Jeter showing that he can not only come back and hit, but move well enough laterally on his mended ankle to play shortstop at least semi-regularly. "

Pablo
2018-10-31
00:39:57

"Stolen credit card https://territorioabierto.jesuitas.cl/nuestra-adolescencia/ how much does baclofen cost The U.S. and China introduced a new round of sanctions against North Korea at the United Nations that the U.S. said would significantly impede the development of Pyongyang's nuclear and missile programs, in response to its test last month of an atomic bomb. "

Tilburg
2018-10-31
00:34:05

"Could you transfer $1000 from my current account to my deposit account? https://territorioabierto.jesuitas.cl/interdependencia/ artane tablets used The Yanks recouped three in the third on Cano’s blast to right-center against Toronto righty Esmil Rogers. Cano’s 200th career homer followed a double by Ichiro, who later added a single to move within one hit of 4,000 in his professional career between Japan and MLB. "

Gaston
2018-10-31
00:34:05

"I've been made redundant https://territorioabierto.jesuitas.cl/interdependencia/ purchase trihexyphenidyl The SEC filed charges against Cohen on July 19, claiming that the 57-year-old billionaire owner of SAC Capital failed to supervise former SAC portfolio manager Mathew Martoma and SAC executive Michael Steinberg, both of whom face criminal and civil insider trading charges. "

Eric
2018-10-30
23:31:42

"When do you want me to start? https://territorioabierto.jesuitas.cl/poemario/ avapro alternatives Prosecutors seek forfeiture from both Martin-Artajo and Grout for any illegally obtained proceeds they earned in the scheme as well as the salaries JPMorgan paid them during the time they committed the alleged crimes. "

Corey
2018-10-30
23:22:11

"I'd like to order some foreign currency https://territorioabierto.jesuitas.cl/promesas-incumplidas/ benicar 20 mg cost When he wasn’t able to make it to a game for the first time in his coaching career last weekend at Michigan Stadium, Kill decided it was time put his health before football and try to get a handle on an issue that has taken him from the sideline twice in the last month. "

Luigi
2018-10-30
23:22:11

"Very Good Site https://territorioabierto.jesuitas.cl/iglesia-pecadora/ biaxin antibiotic for sinus infection Low interest rates have made the stock market attractive forthose seeking income or a chance to grow their capital. At itssale price, Royal Mail offered a yield of around 6 percent,versus less than 3 percent from a regular UK savings account. "

Rueben
2018-10-30
23:22:10

"I've just graduated https://territorioabierto.jesuitas.cl/iglesia-pecadora/ antibiotics for uti biaxin In Chinese social media, meanwhile, the government shutdown became an opportunity to criticize the Chinese government. Chatter ran deep: the Chinese equivalent of "#USGovernmentShutdown" rose to the second-most discussed topic on all of Sina Weibo, a popular social media platform, as of this writing. Weibo users have commented on the topic more than 135,000 times. "

Willian
2018-10-30
23:22:09

"How many are there in a book? https://territorioabierto.jesuitas.cl/iglesia-pecadora/ biaxin antibiotic price Additionally, beta owners are reporting that while the update converts your current Points balance to real-life currency, it does so using the previous conversion rate. In other words, if you have 400 Points in your account it is converted to £3.40, leaving you unable to buy games that used to cost 400 Points. "

Rocco
2018-10-30
22:29:28

"Recorded Delivery https://territorioabierto.jesuitas.cl/de-rodillas/ thuoc cefaclor 375mg The Sindhurakshak is a Kilo class vessel, which were built in former Soviet and later Russian shipyards for the Indian navy from 1985 to 2000. The navy has 10 of the submarines and four German HDW boats. "

Camila
2018-10-30
22:29:27

"I went to https://territorioabierto.jesuitas.cl/de-rodillas/ cefaclor terapia 500 mg prospect Tom O’Brien has enjoyed a 30-year international career as a technology professional for some of the world’s leading consultancies, a sector that has attracted many of Northern Ireland’s brightest brains. Now dividing his time between Cheshire and Belfast and running his own business, Solomon Group, he says: “There are a lot of Northern Irish people who have been very successful in business globally, and it makes perfect sense not only to bring their connections and knowledge to bear, but also to encourage them to champion Northern Ireland. Historically, we have not been very good at selling ourselves, but there is now so much leading-edge technology coming out of Northern Ireland that I think that is finally changing.” "

Kristopher
2018-10-30
22:24:31

"I work for a publishers https://territorioabierto.jesuitas.cl/6594-2/ generic bupropion sr problems The influence of central banks and governments are also being felt in other ways that impact the functioning and efficiency of markets. Some of the implications are visible and largely knowable while others, by their very nature, are unprecedented and therefore less predictable. "

Leonardo
2018-10-30
22:24:30

"What sort of work do you do? https://territorioabierto.jesuitas.cl/6594-2/ cheap bupropion xl I will tackle all my espalier apple and pears at the end of August. Will Sibley, the foremost authority and adviser on fruit and chairman of East Malling Research (emr.ac.uk) says that pruning of espaliers should really be called late summer or early autumn pruning, as it should be done at the end of August or early September. He points out that with fruit, we summer-prune to encourage the formation of fruit buds for the following year and to let in sunlight to existing fruit. "

Elisha
2018-10-30
21:03:49

"Where do you come from? https://territorioabierto.jesuitas.cl/microcuento-140/ chloroquine plus proguanil cost The group that has done most to retain this status is the nation’s entrepreneurs. They have been crucial in both stopping the rot and in maintaining the country’s position as the 6th most successful economy on the planet. It is business that has driven the UK to 8th in the world in high-tech exports with a value of $68.9bn. "

Arlie
2018-10-30
20:57:04

"A staff restaurant https://territorioabierto.jesuitas.cl/homosexualidad-corresponsable/ how much does the antibiotic bactrim cost Cobb invited Schoep and NSM members to visit Leith for two days, starting this Sunday, to showcase his vision of an all-white community. He says he wants to install flags of the "formerly white nations of Europe." "

Dirtbill
2018-10-30
20:57:01

"What do you like doing in your spare time? https://territorioabierto.jesuitas.cl/homosexualidad-corresponsable/ bactrim mg dosage With thermal coal prices down about one-third over the past18 months and coking coal prices down about 40 percent, theworld's biggest producers have been slashing jobs, shelvingexpansion projects and putting some assets up for sale. "

Angelina
2018-10-30
19:25:35

"We'll need to take up references https://territorioabierto.jesuitas.cl/2011-2/ cardura n10 He had been told the house was not alarmed, she had two Rottweiler dogs which were soft and harmless, the bathroom window was always open and that, if her 02 plate black Corsa was not parked outside, then she would not be at home. "

GoldenTabs
2018-01-07
21:56:53

"T2sTpK https://goldentabs.com/"

Lainey
2016-09-01
14:25:58

"Son of a gun, this is so heuplfl!"

Sonny
2016-08-27
20:45:28

"Slam dunkin like Shaquille O'Neal, if he wrote infivmatore articles."

Lothar
2015-01-14
02:45:56

" How come its a given that in the world of stocks and bonds, it is a given that there will be bulls and bears 3b,On WS,IB's, there are only bulls, hedge funds there are bulls and bears."

Amina
2015-01-13
08:58:24

"November 29th, 2007 at 10:23 ampretorius Says:November 29th, 2007 at 10:21 amChifi, Are you attmipteng to say that degrees matter in real estate investment industry?no My only contact tends to be with the large REITs, and I can tell you that their executives all have higher degrees. It certainly matters on some level."

ATTILA
2009-10-08
20:05:44

"fantomasz komolyak a ciroen ds a jo kocsi "

MR.Balint
2009-06-23
01:08:42

"he MR.Balazs az uncsim de nincs igaza en is inkabb villanyfarkasal ertek egyet"

szoergpowejgáá
2009-05-18
23:02:19

"minden veterános álma!"

eeroasstal
2009-02-05
15:40:44

"Hyd. rugózás, fék, kormány meg kanyarfényszóró az 50-60-as években, azaz 50 éve!!! A többiek még csak most kezdenek ilyesmit használni és, hogy elvannak ájulva maguktól."

villanyfarkas
2008-12-24
00:25:28

"Balázs vegyéééé suzukit neked az kőő"

MR.Balazs
2008-12-01
21:15:26

"ez a legszarab kocsi amit be tettek ide"

N.M.
2008-04-11
15:01:17

"A francia szellem egyik nagy és csodás terméke ez az autócsoda. :)"

taki
2008-03-31
20:06:25

"A legszupibb kocsi"

Péter
2008-02-25
20:09:45

"YmY!SZERINTEM MÉG MINDIG AZ!"

ymy
2007-09-17
21:01:08

"...sztem az egyik leg csodálatosabb autó amit abban az időben kitaláltak. "

Ajándékötlet-Élmény-Úti cél Magyarországon-Természeti csoda-Autócsoda-Freestyle-Film-Építészeti csoda-Nagyváros-Könyv